Poimintoja vuoden 2020 toiminasta

Koronaepidemia sekoitti vuoden 2020 toiminnan, tilaisuuksia piti perua, yleisiä kokouksia pidettiin poikkeusluvalla myöhemmin kuin säännöt edellyttivät.

Koronarajoitusten vuoksi saatoimme pitää keväällä vain kaksi kirjastoiltaa samoin syksyllä. Perinteinen Joulunavaus Pulkamontiellä  ja Joulumyyjäiset jouduttiin perumaan samasta syystä.

OSALLISTUMINEN KURSSEILLE JA KOKOUKSIIN

23.9.2020 pidettiin ”tulvakokous” Saaren ala-asteen ruokasalissa, paikalla oli 48 henkilöä. Ely-keskuksen edustajat (3) luennoivat etänä, paikalla olivat myös Kaupungin edustajat ja Kemijoki Oy:n edustajat.

19.10.2020 yhteispalaveri toimistolla Rovaniemen Omakotiyhdistyksen lakkauttamisasiassa.

Suomen Omakotiliitto ry:n Liittokokous Rovaniemellä 14. ja 15.11.2020 Hotelli Santa Clausin tiloissa. Lapin piirin puheenjohtaja Jorma Hovi toimi kokouksen puheenjohtajistossa.

Jukka Aula oli yhdistyksen virallinen kokousedustaja, hänet valittiin Lapin piirin edustajaksi liittohallitukseen vuosiksi 2021- 2024.

JÄSENILLAT, JÄRJESTETYT KURSSIT ja TAPAHTUMAT

Kirjastoilta 22.1.2020; Alltimen edustajat kertoivat katujen kunnossapidosta, paikalla oli 25 henkilöä,

Kirjastoilta 19.2.2020; kirkkoherra Kari Yliräisänen kertoi seurakunnan asioista, paikalla oli 14 henkilöä,

Kirjastoilta 16.9.2020; Seija Säkkinen kertoi puutarhan syystöistä, paikalla oli 8 henkilöä,

Kirjastoilta 16.10.2020; Lapin Liikuntaklinikan edustajat kertoivat ikäihmisten liikunnasta, paikalla oli 7 henkilöä.

Suomen Omakotiliiton Lapin piiri ry:n hallituksen puheenjohtajana on toiminut Jorma Hovi ja hallitukseen on kuulunut Saarenkylän Omakotiyhdistyksen edustajana Jukka Aula varalla Anja Hannula.

KANNANOTOT JA KIRJELMÄT

Kirjelmä kaupunginhallitukselle Saarenputaan vesiskootteriajeluista ja niiden aiheuttamista vaaroista ja vahingoista.

Lehtikirjoitus Saarenputaan hammashoitolan lakkauttamisasiasta  6.3.2020 Lapin Kansassa ja 11.3.2020 Uusi Rovaniemi lehdessä

MUU TOIMINTA

Itsenäisyyspäivän kynttilöiden sytytys Norvatien kiertoliittymään 6.12.2020, paikalla oli 20 henkilöä.

Saarenkodin asukkaille (37) luovutettiin pieni joulupussukka, joka sisälsi suklaakonvehteja ja joulukortin. Tällä korvattiin peruttu Joulunavaus tilaisuus.

Yhdistyksellä on ollut vuokrattavana jäsenilleen oksasaha, lehtipuhallin, pensasleikkuri, vipukirves ja vesikourujen puhdistaja.